IMG_7774_edited.jpg

Wellness

Bij Born2Relax babyspa kun je je baby even lekker laten ontspannen en in de watten leggen. Voor een unieke beleving kom je voor een wellness behandeling, je kunt niet vroeg genoeg beginnen:-)

Born2Relax babyspa staat voor persoonlijke aandacht in een kleinschalige setting, zo is er alle aandacht voor jou en je baby.

Wat is floaten en wat zijn de voordelen?

 

Een sessie bestaat uit hydrotherapie, ook wel floaten genaamd.

 

Het hoofdje van de baby wordt door een veilige en goedgekeurde neckfloat boven water gehouden, hierdoor kan de baby zich heerlijk vrij en autonoom bewegen. Hierdoor krijgen ze weer even het vertrouwde gevoel van de baarmoeder.

Tijdens de hydrotherapie (floaten) zorgt het warme water en de zachte opwaartse druk voor een positief effect op de spijsvertering van de baby. Daarnaast gaan ze vaak ook zelf op ontdekkingstocht en gaan trappelende bewegingen maken wat ook weer bevorderlijk is.

Door het zuivere water is deze methode is dus ook zeer geschikt voor de kleintjes met een gevoelige huid of met eczeem.

Tijdens de hydrotherapie dobbert de baby tussen de 20 en  30 minuten in een speciale jacuzzi met zuiver water van ongeveer 37 graden en is vrij van chemicaliën.

Het floaten gebeurt onder professionele begeleiding en onder toezicht van ouders/verzorgers. Zodra wij de signalen opvangen dat de baby moe wordt of er klaar mee is zullen wij adviseren om de sessie te beëindigen.

Voordelen hydrotherapie

Het versterkt en draagt bij aan de longcapaciteit 

Het kan de spierenontwikkeling versterken

Het kan voor verlichting zorgen bij darmkrampjes

Het water is chloor en chemicaliën vrij, en daardoor zeer zacht en geschikt voor de babyhuid

Verminderd eczeem

Verbetert de motoriek (balans en coördinatie)

Verbetert het slapen

Vermindering van stress van pasgeborenen (prematuren)

Werkt kalmerend

Naast dat het vele voordelen kan bieden, is het een genot om naar te kijken en een ervaring om nooit meer te vergeten!

Wat is een Shantala Massage?

Bij Born2Relax babyspa heeft u de mogelijkheid om af te sluiten met een heerlijke massage.

Wij maken hierbij gebruik van de Shantala baby massage. Dat is een massagetechniek afkomstig uit India, in veel Aziatische landen is de baby massage een belangrijk onderdeel van de verzorging van de baby.

Door het toepassen van Shantala massage creëer je de mogelijkheid om een band met je baby nog verder te versterken. Voor zowel ouder als kind is het heerlijk ontspannend, en je baby valt rustiger en sneller in slaap na een heerlijke massage.

Baby massage is een ontspannende manier van aandacht geven aan je kindje waar je allebei blij van wordt.

(Shantala) massage voordelen:

Een van de grote voordelen is dat het kan helpen krampjes te verlichten, wij leren hiervoor bepaalde technieken aan die je thuis kunt toepassen.

Daarnaast biedt het nog vele andere voordelen o.a.

 

Versterken van de band

Vrijkomen van oxytocine

Stimulatie van de emotionele ontwikkeling

Positief resultaat op het slaapgedrag

Bevorderen van de spijsvertering

Een betere communicatie

Ontspanning voor jou en je baby

Wij raden massage bij baby's tot 6 weken oud af, de massage is voor die tijd nog veel te inspannend.

Een bezoek aan Born2Relax babyspa is altijd geheel verzorgd, u hoeft alleen maar zelf voeding mee te nemen en een schone luier en eventueel een speentje.

Wij hebben alles in huis zodat u optimaal kunt genieten van uw bezoekje bij Born2Relax babyspa.

 

Het wegen van de baby

De baby kan worden gewogen op een speciale babyweegschaal, deze weegschaal is groter dan de baby zodat hij/zij er niet af kan rollen.
Laat je kindje even liggen en de digitale weegschaal laat het huidige gewicht van je baby zien. Dat is altijd leuk om te weten tussen de bezoeken aan het consultatiebureau door.

Vragen?

Wij plannen de sessies ruim in, er is dan ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld tips i.v.m. krampjes, slaapproblemen etc.

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

 

*De sessies komen het beste tot zijn recht als de baby van tevoren goed heeft gegeten en goed is uitgerust.  Het is niet aan te raden om na een bezoek aan Born2Relax babyspa intensieve dingen te gaan doen zoals winkelen of iets anders gaan ondernemen. Dit kan ervoor zorgen dat uw kind teveel prikkels opdoet waardoor hij/zij onrustig kan worden, en de sessie voortijdig moet worden afgebroken.