WELLNESS

Hydrotherapie

Een sessie bestaat uit hydrotherapie, ook wel floaten genaamd.

We beginnen een sessie van maximaal 30 minuten floaten, dit is afhankelijk van hoelang je baby het kan volhouden. Met de neckfloat is het floaten behoorlijk  intensief omdat de baby's alles op eigen kracht doen, dit zijn ze niet gewend en is een hele bijzondere ervaring.

Zo kan de ene baby die voor het eerst komt floaten het soms maar 10 minuten volhouden, terwijl een andere baby die ook voor de eerste keer komt het wel 20 minuten volhouden. Geen enkele baby is het zelfde dus dat is op voorhand niet te voorspellen. Een goede voorbereiding is in deze van essentieel belang.

Tijdens de hydrotherapie (floaten) zorgt het warme water en de zachte opwaartse druk voor een positief effect op de spijsvertering van de baby.

Tijdens de hydrotherapie dobbert de baby maximaal 30 minuten in een speciale jacuzzi met zuiver water van ongeveer 37 graden en is vrij van chemicaliën.

Het floaten gebeurt onder professionele begeleiding en onder toezicht van ouders/verzorgers.
 

Door het zuivere water is deze methode is dus ook zeer geschikt voor de kleintjes met een gevoelige huid of met eczeem.

Het hoofdje van de baby wordt door een veilige neckring/zwemkraag boven water gehouden, hierdoor kan de baby zich heerlijk vrij en autonoom bewegen.

Voordelen hydrotherapie

Het versterkt en draagt bij aan de longcapaciteit 

Het kan de spierenontwikkeling versterken

Het kan voor verlichting zorgen bij darmkrampjes

Het water is chloor en chemicaliën vrij, en daardoor zeer zacht en geschikt voor de babyhuid

Verminderd eczeem

Verbetert de motoriek (balans en coördinatie)

Verbetert het slapen

Vermindering van stress van pasgeborenen (prematuren)

Werkt kalmerend

Naast dat het vele voordelen kan bieden, is het een genot om naar te kijken en een heerlijk ontspannen uitje wat je nooit meer vergeet.

Wat is een Shantala Massage?

Bij Born2Relax babyspa heeft u de mogelijkheid om af te sluiten met een heerlijke massage.

Wij maken hierbij gebruik van de Shantala baby massage. Dat is een massagetechniek afkomstig uit India, in veel Aziatische landen is de baby massage een belangrijk onderdeel van de verzorging van de baby.

Door het toepassen van Shantala massage creëer je de mogelijkheid om een band met je baby nog verder te versterken. Voor zowel ouder als kind is het heerlijk ontspannend, en je baby valt rustiger en sneller in slaap na een heerlijke massage.

Baby massage is een ontspannende manier van aandacht geven aan je kindje waar je allebei blij van wordt.

(Shantala) massage voordelen:

Een van de grote voordelen is dat het kan helpen krampjes te verlichten, wij leren hiervoor bepaalde technieken aan die je thuis kunt toepassen.

Daarnaast biedt het nog vele andere voordelen o.a.

 

  • Versterken van de band

  • Vrijkomen van oxytocine

  • Stimulatie van de emotionele ontwikkeling

  • Positief resultaat op het slaapgedrag

  • Bevorderen van de spijsvertering

  • Een betere communicatie

  • Ontspanning voor jou en je baby

Wij raden massage bij baby's tot 6 weken oud af, de massage is voor die tijd nog veel te inspannend.

Bij een bezoek aan Born2Relax babyspa is altijd geheel verzorgd, u hoeft alleen maar zelf voeding mee te nemen en een schone luier en eventueel een speentje.

Wij hebben alles in huis zodat u optimaal kunt genieten van uw bezoekje bij Born2Relax babyspa.

 

Het wegen van de baby

De baby kan worden gewogen op een speciale babyweegschaal, deze weegschaal is groter dan de baby zodat hij/zij er niet af kan rollen.
Laat je kindje even liggen en de digitale weegschaal laat het huidige gewicht van je baby zien. Dat is altijd leuk om te weten tussen de bezoeken aan het consultatiebureau door.

Vragen?

Wij plannen de sessies ruim in, er is dan ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld tips i.v.m. krampjes, slaapproblemen etc.

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

 

*De sessies komen het beste tot zijn recht als de baby van tevoren goed heeft gegeten en goed is uitgerust.  Het is niet aan te raden om na een bezoek aan Born2Relax babyspa intensieve dingen te gaan doen zoals winkelen of iets anders gaan ondernemen. Dit kan ervoor zorgen dat uw kind teveel prikkels opdoet waardoor hij/zij onrustig kan worden, en de sessie voortijdig moet worden afgebroken.