WELLNESS

Hydrotherapie

Een sessie bestaat uit hydrotherapie, ook wel floaten genaamd.

We beginnen een sessie met maximaal 30 minuten floaten, dit is afhankelijk van hoelang je baby het kan volhouden. Het is behoorlijk intensief omdat ze alles op eigen kracht doen. Zo kan de ene baby die voor het eerst komt floaten het soms maar 10 minuten volhouden, terwijl een andere baby die ook voor de eerste keer komt het wel 20 minuten volhouden. Geen enkele baby is het zelfde dus dat is op voorhand niet te voorspellen.

Tijdens het floaten zorgt het warme water en de zachte opwaartse druk voor een positief effect op de spijsvertering van de baby.

Tijdens de hydrotherapie dobbert de baby maximaal 30 minuten in een speciale jacuzzi met gezuiverd water van 35 graden en vrij van chemicaliën. Uiteraard gebeurt dit onder professionele begeleiding en onder toezicht van ouders/verzorgers.
Door het gezuiverde water is deze methode is dus ook zeer geschikt voor de kleintjes met een gevoelige huid.

Het hoofdje van de baby wordt door een veilige floatring/zwemkraag boven water gehouden, hierdoor kan de baby zich heerlijk vrij bewegen.

Hydrotherapie

Het versterkt de longcapaciteit 

Het kan de spieren versterken

Het kan voor verlichting zorgen bij darmkrampjes

Het water is chloor en chemicaliën vrij, en daardoor zeer zacht en geschikt voor de babyhuid

Naast dat het voordelen kan bieden, is het een genot om naar te kijken en een heerlijk ontspannen uitje.

Wat is een Shantala Massage?

Bij Born2Relax babyspa heeft u de mogelijkheid om af te sluiten met een heerlijke massage.

Wij maken hierbij gebruik van de Shantala baby massage. Dat is een massagetechniek afkomstig uit India, in veel Aziatische landen is de baby massage een belangrijk onderdeel van de verzorging van de baby.

Door het toepassen van Shantala massage creëer je de mogelijkheid om een band met je baby nog verder te versterken. Voor zowel ouder als kind is het heerlijk ontspannend.

Baby massages zijn een ontspannende manier van aandacht geven aan je kindje. Door de massage vaker toe te passen (thuis, al is het maar 5 minuten per dag) ga je merken dat de baby zich geborgen en ontspannen gaat voelen en gedragen.

Shantala massage:

Het kan helpen krampjes verlichten

Het kan een positief resultaat op het slaapgedrag hebben

Ontspanning voor jou en je baby

Wij raden massage bij baby's tot 6 weken oud af, de massage is voor die tijd nog veel te inspannend.

Het wegen van de baby

De baby kan worden gewogen op een speciale babyweegschaal, deze weegschaal is groter dan de baby zodat hij/zij er niet af kan rollen.
Laat je kindje even liggen en de digitale weegschaal laat het huidige gewicht van je baby zien. Dat is altijd leuk om te weten tussen de bezoeken aan het consultatiebureau door.

Waar moet u zelf voor zorgen?

U hoeft alleen maar normale luiers en genoeg voeding mee te nemen en eventueel een speentje.

Verder hebben wij alles wat er nodig is om optimaal te kunnen genieten.

De sessies komen het beste tot zijn recht als de baby van tevoren goed heeft gegeten en niet teveel prikkels heeft opgedaan. Ook is het goed om na een bezoek aan Born2Relax babyspa geen intensieve dingen te gaan doen zoals winkelen of de drukte opzoeken. Dit kan ervoor zorgen dat uw kind teveel prikkels opdoet waardoor hij/zij onrustig kan worden, en de sessie voortijdig moet worden afgebroken.